Кінофестиваль "Молодість" знайшов спонсора на приз українських дебютних короткометражок

Уперше оператор державних лотерей «М.С.Л.» - генеральний партнер Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» - стає спонсором не тільки Гран-прі фестивалю, але й головного призу Національного конкурсу українських дебютних короткометражних стрічок, який відбудеться 21-22 жовтня у столиці України

Про це заявив директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі під час прес-конференції, яка відбулась 14 вересня 2017 року в інформаційному агентстві «Укрінформ».

Розмір цьогорічної грошової винагороди цього творчого змагання - 50 000 гривень.

Участь у Національному конкурсі беруть короткометражні фільми будь-якого жанру (ігрові, документальні, анімаційні, до 45 хвилин), вироблені в Україні (або за участю України як країни-співпродюсера). Сам конкурс має власне журі та є серйозним стартовим майданчиком для українського кіно.

Минулорічний приз конкурсу взяла дебютна комедійна стрічка «Кров’янка» українського режисера Аркадія Непиталюка. Робота отримала чимало схвальних відгуків та увійшла до п'ятої збірки проекту-презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року «Українська Нова Хвиля», прем'єрний показ якої відбувся 16 березня 2017 року в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ». Того ж року фільм було номіновано у шести категоріях на здобуття української національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема - як найкращий короткометражний ігровий фільм.

На прес-конференції також було зазначено, що дати проведення Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» змінилися - тепер подія проходитиме у період 27 травня - 3 червня. Цей весняно-літній період стане звичним часом проведення кінофестивалю у майбутньому. Тоді ж відбуватиметься і вручення Гран-прі розміром $10 000, спонсором якого традиційно є оператор державних лотерей «М.С.Л.».