Україна та Грузія ще не готові вступити до НАТО, - Волкер

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер вважає, що Україна та Грузія ще не відповідають тим вимогам, які дозволять їм долучитися до Північноатлантичного Альянса

Про це пише Грузія Online.

Водночас, дипломат вважає, що Грузія на цьому шляху досягла більших успіхів, ніж Україна.

"У порівнянні з Україною Грузія має більший прогрес. Маю на увазі прозорість, той внесок, який Грузія внесла в міжнародну безпеку, реформи в оборонній сфері, боротьбу з корупцією тощо. Однак не думаю, що в НАТО сьогодні хто-небудь скаже про готовність прийняти Грузію членом. У Грузії має бути успішна, прозора, безпечна демократія як в інших країнах НАТО й  вона має підготуватися до того, щоб бути в перших рядах, коли НАТО прийме рішення про подальше розширення", - пояснив політик.

Читайте також"Росії не можна спускати все з рук". Що треба знати про представника США по Україні Курта Волкера

Окрім того, зазначив він, при черговому розширенні НАТо на схід враховуватиметься думка усіх країн-членів й такий чинник, як безпосереднє сусідство країн-претендентів на членство з Росією.

"Нагадаю приклад Прибалтійських країн - 1999 року їм заявили про неможливість прийняття їх в НАТО, проте в 2002 році їх запросили в НАТО. Для прийняття будь-кого в НАТО потрібен консенсус всіх країн-членів. Ми не можемо знехтувати тим фактом, що Росія великий сусід", - додав Волкер.