Незалежні члени наглядової ради "Нафтогазу" готуються подати у відставку, – джерело

Незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" готуються подати у відставку, повідомляє джерело в уряді

За словами поінформованого джерела Еспресо.TV в Кабміні, існує чотири підстави такого рішення членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".
 
Найперше це уникнення відповідальності за бездіяльність в частині виведення ПАТ "Укрнафта" з кризи, а також суттєве відставання в частині реформування компанії.
 
"Вже цілий рік триває безрезультатний діалог Уряду з наглядовою радою Нафтогазу в частині вирішення виробничих проблем Укрнафти: видобуток падає, а стратегії виходу з кризи не запропонована", - наголошує співбесідник з Уряду.
 
По-друге, вже другий рік поспіль наглядова рада НАК "Нафтогаз України" не може впровадити внутрішню систему аудиту та контролю, яка б мала міжнародний сертифікат відповідності.
 
По-третє, останніх півроку відсутній конструктивний діалог наглядової ради з акціонером НАК "Нафтогаз України" - урядом України, що вилилось в систематичне невиконання доручень Кабінету міністрів.
 
Також однією з ймовірних причин може бути небажання виконувати вимоги законодавства з питань боротьби з корупцією, в частині здійснення декларування майнового стану та вимоги щодо передачі в управління іншим особам пакетів акцій підприємств (за їх наявності), які належать членам наглядової ради.