В антидопінговому центрі розповіли, яке покарання може отримати Срна

Заступник директора Національного антидопінгового центру України Ярослав Кручек прокоментував ситуацію з позитивною допінг-пробою капітана "Шахтаря" Даріо Срни та його покаранням

Функціонер підтвердив факт позитивної проби хорватського гравця, яку взяли поза змаганнями в березні 2017 року, інформує "Футбол 24".

"Далі відбудеться процес обробки результатів, так званий result management. Він закінчиться якимось фінальним рішенням, і воно буде оголошено як рішення, яке можно буде оскаржувати іншими сторонами, учасниками справи", - додав Кручек.

Представник центру не став розголошувати, яку заборонену речовину знайшли в організмі Срни, посилаючись на конфіденційність інформації в протоколі лабораторії. За його словами, на сьогодні йдеться про результат проби А, і це тільки початок процедури.

Функціонер зазначив, що процедуру слухання рекомендовано закінчити не більше ніж за шість місяців. На вердикт може вплинути те, що допінг міг потрапити до організму футболіста без його відома, зазначає заступник директора організації, але це повинно бути доведено.

"Наскільки реальними є терміни, озвучені в ЗМІ, про можливу дискваліфікацію на один-два роки? Будь-яка дискваліфікація може бути застосована. Від усного попередження до чотирьох років", - заявив Кручек.