Київщина відзначила 85 років з дня утворення

Київська область уже 85 років знаходиться на мапі України

На Київщині урочисто відзначили ювілей, передає Еспресо.TV.

Кожен район представив як витвори традиційних ремесел гончарів, ковалів, бондарів, так і продукцію сучасного виробництва. Гостей свята розважали хорові колективи.

"Сьогоднішнє свято День Київщини є символом того, що область стрімко розвивається. І коли кожен район і місто показувало свої досягнення, ми побачили як зараз зростає промисловість. Успішно реалізовуються інвестиційні проекти в дуже несподіваних галузях. Ми бачимо що нові підприємства освоюють європейські ринки і ринки Північної і Південної Америки", - сказав голова Київської ОДА Олександр Горган.

За словами мера Білої Церкви Геннадія Дикого, Київщина розвивається, такі зміни відбуваються в кожному місті і кожному районному центрі. Децентралізація реально дала свої плоди.

Цього року, аби ефективно витрачати бюджетні кошти на місцях Київська облдержадміністрація змінила порядок розподілу грошей. Громади напряму отримують фінансування на об’єкти капітального будівництва — школи, дитсадочки, ремонт доріг. За виконанням робіт стежать мери та сільські голови.

"Уявіть собі в 14-му році загальний бюджет розвитку Київської області був менше 30-ти мільйонів, а за рахунок ініціативи президента і фінансової децентралізації сьогодні це майже мільярд", - додав Горган.

Чудовий дошкільний заклад Колібрі у Київській області побудували за рік. Він значно відрізняється від звичайних садочків міста, насамперед, сучасним дизайном та пропускною системою, яка гарантує безпеку дітей.

"Це приклад того, як ефективно можуть використовуватись кошти, тому що за 20 мільйонів гривень прекрасний садочок майже на 200 місць будувався всього один рік. Садочок Колібрі це символ нового часу і того як потрібно виділяти і розподіляти бюджетні кошти", - сказав Горган.

На сцені з вітальним словом виступили очільник області та міністр Кабінету міністрів. Дипломи, нагороди та подарунки отримали достойні мешканці Київщини. А на завершення свята відбувся концерт народних колективів.