ОБСЄ розповіли про вибух складу ЗСУ через місцевого фермера

Моніторингова місія ОБСЄ випустила новий звіт щодо ситуації на Донбасі

Про це йдеться у звіті моніторингової місії ОБСЄ.

"У Новоянисоль команда СММ бачила розкидані по селу фрагменти боєприпасів, включаючи фрагменти артилерійських снарядів калібром 122 та 152 мм, мінометних мін (120 мм), танкових снарядів, боєприпасів протитанкових гармат (100 мм), ручних протитанкових гранатометів (РПГ-7) і реактивної системи залпового вогню (РСЗВ)", - йдеться у повідомленні.

Також, на на місці спостерігачі бачили близько 200 військовослужбовців Збройних сил України, військові і цивільні машини швидкої допомоги, пожежні машини і транспортні засоби.

Місцеві жителі і начальник місцевого відділення Державної служби України з надзвичайних ситуацій окремо відзначили, що 22 вересня о 14:26 місцевий фермер розпалив багаття в східній частині села.

За їхніми твердженнями, через сильний вітер вогонь швидко поширився і перекинувся на склад боєприпасів, розташований приблизно в 350-400 метрах на схід від житлового району, що і стало причиною вибуху.

24 вересня спостерігачі провели оцінку шести місць вогневого ураження в Новоянисоль.

У будинках №№ 2, 3, 5 і 7 на вул. Світанкової команда СММ зафіксувала пошкодження на південних схилах дахів і зовнішніх стінах.

За вул. Врожайною, 4, спостерігачі бачили численні невеликі пробоїни в металевому паркані.

На вул. Польовий, 19, члени патруля Місії виявили пошкодження з південного боку сараю, а мешканка будинку (70-80 років) показала їм принаймні десять фрагментів боєприпасів, які, за її словами, вона підібрала, включаючи не розірвалися гранату (23 мм).