"Путін уже намагався". Нардеп застерігла Угорщину від шантажу України

Критика Угорщиною українського закону про освіту пов'язана з низькою політичною культурою окремих угорських політиків та "теплими зв’язками з путінським режимом"

Про це заявила у Facebook народний депутат Ганна Гопко.

"Агресивна риторика і грубий тиск на сусідів став візитною карткою нинішньої угорської влади. Подібних нападок зазнавали і Словаччина, і Румунія, і тепер – Україна. Очевидно, проблема не в сусідах Угорщини, а у вкрай низькій політичній культурі і агресивності деяких будапештських політиків. Можливо, це повязане з наближенням виборів в Угорщині, можливо, надто теплими зв’язками з путінським режимом", - написала Гопко.

Нардеп також попередила, що спроби шантажувати українців перешкодами на шляху європейської інтеграції будуть марними.

"Коли міністр європейської держави погрожує "боляче вдарити по майбутньому" сусідньої європейської держави і блокувати її ініціативи в міжнародних організаціях, такий посадовець принижує насамперед себе і свою країну. Недоброзичливці в окремих країнах ЄС можуть допомагати Москві, але не спинять повернення України в Європу. Спроби називати біле чорним і вдаватися до шантажу щодо України – марні. Усі, хто цього досі не зрозумів, можуть запитати у Путіна, який вже намагався поставити Україну на коліна", - додала Гопко.