Російські пранкери готують атаки проти українських високопосадовців, - Шкіряк

Радник глави МВС Зорян Шкіряк попередив про можливі атаки російських пранкерів проти українських чиновників, депутатів, суддів, журналістів та інших публічних людей

Про це Шкіряк написав на своїй сторінці у Facebook.

"За наявними оперативними даними, найближчим часом, спецслужби РФ готують масовану телефонну троллінг-атаку російських пранкерів на вищих державних посадовців України, народних депутатів (як від влади, так і від опозиції), представників керівництва правоохоронних органів, держчиновників різного рівня, суддів та адвокатів фігурантів резонансних справ, відомих телеведучих, громадських діячів, медіа-експертів, журналістів та інших публічних осіб", - написав він.

За його словами, мета такого нападу - чергова спроба мас-медійної дискредитації чинної української влади, членів уряду, народних депутатів, активістів громадського сектору, тощо.

"Для цієї спецоперації, ФСБ залучає значні технічні і фінансові ресурси і цілу "фабрику ботів" і підготовлених пранкерів. Вони діють дуже професійно і пройшли відповідну підготовку, включаючи імітацію голосів українських політичних діячів. Власне, для РФ це один з вагомих елементів гібридної війни проти України", - додав радник.

Також Шкіряк порекомендував не розмовляти з незнайомими людьми, перевіряти та ідентифікувати людину, яка телефонує.