Розміщення миротворців не суперечить наданню Україні оборонної зброї, - Адміністрація президента

Україна може отримати одночасно як схвалення Радбезом ООН заявки на розміщення миротворців у зоні бойових дій на сході, так і американське оборонне озброєння

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі "Радіо Свобода", передає Еспресо.TV.

"Я не став пов'язувати надання оборонної зброї з миротворчою операцією. Це усе інструменти, які мають принести ключове, - це мир. Це те, до чого прагне президент", - наголосив він.

За його словами, не можна говорити про те, що щось буде, а чогось не буде

"Ми намагаємося використати усі можливості, які на сьогодні є, щоби політико-дипломатичним шляхом врегулювати ситуацію на Донбасі", - зазначив Єлісєєв.

Він також розповів про те, що у команди президента наразі немає плана "Б" на випадок відмови ООН від розміщення миротворців на Донбасі. Посадовець вважає, що місія обов'язково діятиме у зоні конфлікту на прийнятних для України умовах, оскільки під час закритої частини "перелемних" перемовин Петра Порошенка з Дональдом Трампом сторони дійшли згоди щодо усіх особливостей роботи місії. 

"Було обговорено певні параметри (роботи миротворців - ред.), навіть часові межі. Результати цих перемовин були позитивними для української сторони", - повідомив Єлісєєв.

Читайте такожПутін поступився щодо миротворців на Донбасі. Яка ціна цих "поблажок" для України