Велосипедисти мітингують під мерією Києва, вимагають безпеки на дорогах

Перед київською мерією зібралися на акцію протесту представники всіх велосипедних рухів міста

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Представники всіх велосипедних рухів Києва збираються разом для того, щоб встановити пам’ятник загиблим на дорогах міста велосипедистам. 

Причиною для цього стало збільшення смертельних випадків на дорогах серед велосипедистів.

Зазначається, що минулої неділі в ДТП загинув молодий хлопець - 23-річний Денис Стаховський, а цього тижня смертельна вело-ДТП сталась на Дарницькому мосту. За цей рік кількість летальних ДТП з велосипедистами стала найбільшою за всі роки незалежності України.

Мітингарі мають намір встановити пам’ятник загиблим на дорогах міста велосипедистам - велосипед-привид, як нагадування владі про необхідність рішучих дій у напрямку безпеки життя в місті. Пам'ятником є білий велосипед, який є всесвітнім символом пам’яті для загиблих велосипедистів.

Протестувальники вимагають від міської влади створити безпечні умови для найменш захищених учасників руху, а саме: створити безпечну велосипедну  інфраструктуру, спроектувати звуження смуг, острівці безпеки та наземні переходи на дорогах і забезпечити їхнє освітлення, провести запуск систем контролю швидкості на дорогах.