Зброю до Південного Судану могли продавати інші компанії, - "Укрінмаш"

Окрім "Укрінмаша", зброю до Південного Судану могли продавати ще п'ять компаній-спецімпортерів, яких уряд уповноважив торгувати зброєю

Про це повідомив глава державного підприємства "Укрінмаш" Сергій Слюсаренко, передає "Громадське радіо".

"В Україні існує шість компаній спецімпортерів ("Укрінмаш", "Спецтехноекспорт", "Укрспецекспорт", "Укроборонсервіс", "Таско", "Прогрес"), які уповноважені урядом на торгівлю зброєю та товарів подвійного призначення. Тобто в Україні є шість компаній-спецекспортерів, які можуть займатися тим самим, що й "Укрінмаш"", - заявив Слюсаренко.

Він підтвердив, що у 2014 році компанія "Укрінмаш" не постачала зброї до Судану. А в 2015 і 2016 роках в Amnesty International нічого не повідомляли про поставки до Південного Судану. Крім того, це є в звіті дещо іншої організації, додав Слюсаренко.

Він розповів, що інформація про продаж зброї до Південного Судану з сайту Державної служби експортного контролю може стосуватися інших компаній.

"Це є комплексною інформацією, результатом діяльності всіх компаній-експортерів. Я, на жаль, не маю доступу до діяльності наших інших компаній, які є на цьому ринку, тому що на деяких ринках у нас між собою є певна конкуренція, й інформація є закритою", - сказав Слюсаренко.

Він порадив звернутися за коментарем до служби експортного контролю чи до тих компаній, які ще є на ринку.