АМКУ попередив Мінфін, що через ініціативу міністерства можуть монополізувати лотерейний ринок

Міністерство фінансів розробило ліцензійні умови для лотерейного бізнесу, які можуть залишити на ринку одну компанію

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповіла уповноважена АМКУ Агія Загребельська.  

"У нас з ним (Мінфіном, - ред) дуже складний діалог. Ми виступили проти проекту постанови про ліцензійні умови в такому вигляді і написали свої зауваження. Але Міністерство фінансів не бачить проблемних моментів у цьому документі. Так що поки ми перебуваємо в стані дискусії", - розповіла вона.

Зокрема АМКУ не подобається, що запропоновані міністерством ліцензійні умови для лотерейників не конкурентні і закривають ринок для інших учасників.

"У тому, що всі інші претенденти, які бажають стати учасниками ринку, повинні мати десять років досвіду роботи в цій сфері. Пам'ятайте, як у Булгакова? Щоб стати членом спілки письменників, потрібно написати книжку. А щоб написати книжку, треба стати членом спілки письменників. Беручи такі умови, ми повністю зробимо закритим цей ринок для нових учасників", - зазначила вона.

Також Агія Загребельська заявила, що два оператора лотерейного ринку вважають запропоновані Мінфіном умови дискримінаційними і такими, які обмежують конкуренцію. "Третій учасник ринку не бачить ніяких проблемних моментів в тій постанові, яке є", - додала вона.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра