На Запорізькій АЕС за сприяння Пентагона проводять антитерористичні навчання

На Запорізькій АЕС почалися тактико-спеціальні навчання антитерористичного спрямування

Про це повідомляє прес-служба Запорізької АЕС.

До проведення навчань залучено представників Агентства зменшення загроз Міноборони США, СБУ, поліцію, ДСНС, Нацгвардію, Держприкордонслужбу, міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Держатомрегулювання України, ДП "НАЕК "Енергоатом", , керівництво Запорізької ОДА, Енергодарського міськвиконкому, керівництво ВП ЗАЕС, службу фізичного захисту та загін відомчої воєнізованої охорони.

Навчання проводяться за темою "Реагування сил учасників об'єктового плану взаємодії у випадку здійснення ряду диверсій на території Кам'янко-Дніпровського району Запорізької області, у м. Енергодар та на об'єкті ВП "Запорізька АЕС". Вони триватимуть до 6 жовтня.

На час проведення навчань силовики можуть обмежувати пересування громадян та транспортних засобів в межах санітарно-захисної зони навколо Запорізької АЕС. Відпрацьовуватимуться практичні дії з нейтралізації умовних терористів і диверсантів. Обов'язкова наявність документів, які засвідчують особу, для громадян у зонах обмеження доступу та в санітарно-захисній зоні.