Бразильського художника звинувачують у педофілії через "оголений" перформанс

Бразильського художника звинувачують у педофілії через те, що в його акції взяла участь маленька дівчинка

Про це повідомляє Sao Paulo.

У мережі з'явився відеозапис перформансу Вагнера Шварца в Художньому музеї Сан-Паулу. На кадрах роздягнений чоловік лежить в центрі залу, а маленька дівчинка повзає навколо і чіпає художника з дозволу своєї матері. Згідно із задумом Шварца, кожен з присутніх міг взаємодіяти з його тілом будь-яким чином. "Коли я стою або лежу голим і вразливим, я дозволяю своїй аудиторії взаємодіяти з моїм тілом. Я пропоную створювати картини, використовуючи моє тіло", - говорить художник про свою роботу.

Прокуратура Сан-Паулу почала розслідування інциденту після того, як отримала кілька заяв від обурених глядачів. Представники музею виступають на захист художника: "Дівчинка сама хотіла брати участь, це відбувалося під наглядом матері, і вона не проявляла ніякого збентеження або відрази. Ця робота дозволена музеєм, не пов'язана з еротикою і не містить еротичного підтексту".

Акція Вагнера Шварца викликала численні протести громадськості. У суботу, 30 вересня, у музеї в Сан-Пауло пройшло пікетування: його учасники закликали владу притягти художника до відповідальності.