У США помер відомий рок-музикант Том Петті

У США в 66-річному віці помер засновник групи The Heartbreakers Том Петті

Про це повідомляє RollingStone.

66-річного музиканта виявили непритомним у його будинку в Малібу в ніч на понеділок. Медики встановили, що у нього зупинилося серце. Співака відвезли до лікарні, але врятувати його було неможливо, і пізніше того вечора він помер.

"Він упокоївся з миром о 20:40 за тихоокеанським часом (3:40 за Гринвічем, 6:40 за Києвом) в колі сім'ї, музикантів його групи і друзів", - повідомив менеджер співака Тоні Дімітріадес. Лікарі констатували, що мозок музиканта не подає ознак активності і його відімкнули від системи життєзабезпечення.

Боб Ділан назвав звістку про смерть музиканта шоком. "Він був чудовим виконавцем, сповненим світла. Він був другом, і я його ніколи не забуду", - сказав він.

ЗМІ спочатку повідомляли суперечливі дані про стан Петті. Це було викликано заявами поліції Лос-Анджелеса, яка спочатку підтвердила факт смерті артиста, потім відкликала заяву і назвала його помилкою, а потім повідомила, що не володіє останньою інформацією про стан музиканта.

Концертний тур, присвячений 40-річчю групи Heartbreakers, завершився минулого тижня. Група Петті отримала популярність в 1970-х роках, а в 2002 році потрапила в зал слави рок-н-ролу. Петті також займався сольною кар'єрою, випустивши три альбоми. Всього записи Heartbreakers розійшлися тиражем більше 80 мільйонів екземплярів.