МОЗ США вимагає прибрати "любов" зі складу снеків, тому що це не інгредієнт

Управління по санітарному нагляду США, підконтрольне Міністерству охорони здоров'я, попросило бакалію Nashoba Brook Bakery прибрати "любов" зі складу граноли - снеків з горіхів, вівсяних пластівців і меду

Про це повідомляє Bloomberg.

У відомстві зазначили, що "любов" - це не інгредієнт і не назва інгредієнта, а отже її потрібно позбутися.

У листі управління з контролю за якістю продуктів зазначено, що "любов" може вважатися тільки "проміжним матеріалом", тому що не входить в жоден з інгредієнтів граноли. Повідомлення отримала бакалія, а також постачальники з Массачусетса.

Снеки Nashoba Brook з "любов'ю" в складі продаються в 120 магазинах штату, а також в декількох продуктових точках Нью-Гемпшира більше 20 років. Глава бакалії заявив Джон Гейтс (John Gates), що після отримання листа "відчув себе Джорджем Оруеллом".

"Люди запитують, що робить наш продукт особливим. Приємно сказати їм, що ми додаємо любов, яка викликає посмішки на обличчях. Подібні випадки, коли уряд забороняє називати "любов" інгредієнтом, тому що це обман, виглядають безглуздо" - прокоментував Джон Гейтс, глава Nashoba Brook Bakery

Крім "любові" пекарню попередили про попадання в продукти бруду, приготуванні гранола з порушенням антисанітарних умов і загрозу для здоров'я покупців. Гейтс подякував управлінню за уважність, пообіцяв виправити недоліки і підготувати відповідь в найближчий тиждень.