Реінтеграція Донбасу не повинна зашкодити поверненню Криму, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко стверджує, що положення законопроекту про деокупацію Донбасу не має зашкодити процесу повернення під український суверенітет анексованого Росією Криму

Про це йдеться в президентському проекті закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

"Цей Закон діє без шкоди для невід'ємного суверенного права України на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної республіки Крим та міста Севастополя і заходів, спрямованих на повне відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаному кордоні", - йдеться в тексті президентського законопроекту.

Читайте також: Жорсткий план Турчинова чи м'який Порошенка. Як повертатимуть Донбас

Також відомо, що Порошенко пропонує законодавчо закріпити статус окупованих Росією територій для всіх населених пунктів, які сьогодні контролюють бойовики "ЛНР" і "ДНР". Керівництво силовиками на Донбасі президент пропонує покласти на Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

Читайте також: Скасування АТО та повернення Донбасу. Що пропонується