Фотограф зняв, як смертельно небезпечна змія кусає його за ногу

Під час зйомки змій із фотографом Марком Лайта стався нещасний випадок - смертельно отруйна змія кинулася йому на ногу

Про це повідомляє Wired.

Фотограф Марк Лайта вирішив сфотографувати красу змій для своєї книги "Серпентайн". Це колекція знімків яскраво освітлених змій на чорному тлі, щоб краще було видно приголомшливі кольори і текстуру шкіри. Автор наполягає на тому, що хоча робота може бути цікавою для любителів змій і герпетологів,  вона повинна розглядатися як мистецтво.

"Мій намір полягав в тому, щоб досліджувати колір, форму і рух, використовуючи змій як предмет, але, звичайно, герпетологи, ймовірно, теж будуть насолоджуватися цими фотографіями», - сказав Лайта.

Однією зі змій, відібраних для книги, була смертельна чорна мамба, дуже агресивна і отруйна змія з африканського континенту.

Незважаючи на запобіжні заходи під час зйомки, стався нещасний випадок, коли змію спробували знайти за допомогою гачка. Замість цього гак зачепив червоний фотокабель, який був поруч, і це налякало мамбу, яка накинулася на ногу фотографа. Кров почала текти з рани, і Лайта вже очікував найгіршого.

На щастя для нього, або це був "сухий укус", в якому змія вважала за краще не вводити отруту, або отрута одразу ж вимилася через сильну кровотечу з місця укусу.