Комітет Ради підтримав оновлений законопроект Порошенка про повернення Донбасу

Парламентський комітет із нацбезпеки і оборони рекомендує Раді ухвалити за основу та в цілому доповнений президентський законопроект №7164 щодо реінтеграцію Донбасу

Про це повідомляє "Українська правда".

В оновленому наразі йдеться про те, що особливий статус окремих районів Донбасу буде продовжено на рік виключно після виконання всіх умов, викладених у ст. 10 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", зокрема після виведення усіх незаконних збройних формувань і військової техніки.

За підтримку перевнесеного президентом закону за основу та в цілому проголосували 8 членів комітету, 4 нардепи проголосували проти, утрималася лише Надія Савченко.

Читайте також: Що змінить законопроект про реінтеграцію Донбасу. Основні положення

Також комітет ухвалив пропонувати парламенту законопроект №7163 з поправкою в ч. 1 ст. 7 - слова "Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Комплекс заходів від 12 лютого 2015 року" замінити словами "резолюції Ради безпеки ООН, прийняті у зв’язку з російською збройною агресією проти України у Донецькій і Луганській областях".

Альтернативний законопроект №7163-2 – про заходи, спрямовані на відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей – комітет не підтримав.