Стали відомі деталі трагедії на блокпосту у Щасті, де загинув цивільний

Прокуратура Луганського гарнізону відкрила кримінальне провадження проти військового за статтею "вбивство", який 6 вересня підстрелив у Щасті цивільного

Про це повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Ціцак, передає "Українська правда".

За його словами, невідомий  чоловік, з вигляду 55-60 років, перетинав блокпост на лінії розмежування у Щасті. 

"Як нам відомо, чоловік йшов в бік блокпосту з каністрою. Було кілька вимог зупинитися, проте людина не відреагувала. Зробили попереджувальний постріл у повітря, а потім по ногах", - повідомив Ціцак.

Зазначається, що військовослужбовці  одразу відвезли чоловіка до міської лікарні. Пізніше прокуратура з’ясувала, що каністра була порожня. 

"Дорогою до лікарні поранений розповів військовослужбовцям, що він родом із Челябінська, а його син проходить службу в незаконних збройних формуваннях так званої "ЛНР". Але чи справді це так - невідомо. Ніяких документів при собі він не мав. До цього часу ніхто з рідних чи знайомих не заявляв про його зникнення, по нашій базі він теж не проходив", - розповів Ціцак.

В лікарні медики констатували смерть чоловіка. 

Ціцак зауважив, що до цього часу інформація про інцидент не розповсюджувалася, бо це стосувалося також і безпеки самих службовців, які були на блокпосту.

Як повідомляється, того ж дня військова прокуратура Луганського гарнізону розпочала досудове розслідування.