У Польщі десятки тисяч людей приїхали помолитися на кордоні "за порятунок християнства"

У суботу, 7 жовтня, польські католики масово молилися на кордонах своєї країни

Про це повідомляє ВВС.

Віряни з понад 300 католицьких парафій взяли участь у так званому дні молитов, приуроченому до річниці перемоги над турками-османами в морській битві при Лепанто в 1571 році.

Віряни зібралися в заздалегідь визначених місцях на кордонах країни, щоб спільно помолитися "за порятунок Польщі і всього християнства". Керівництво церкви стверджує, що ця подія була виключно релігійна, проте існують побоювання, що таким чином церква благословляє відмову польської влади впускати в країну мігрантів-мусульман.

За словами організаторів, молитовні місця на кордоні обрано тільки для того, щоб наголосилити, що молитви спрямовані всьому світу.

Польща разом із Угорщиною та Чехією відмовляється виконувати квоти ЄС на прийом біженців із Сирії та інших країн, де відбуваються збройні конфлікти, щоб полегшити становище Італії та Греції, які беруть більшу частину мігрантів у зв'язку зі своїм географічним розташуванням. Позиція Польщі посварила її з Ватиканом - папа Франциск під час візиту в 2016 році закликав до терпимості у ставленні до мігрантів.