Луценко розповів, чи вплине "поправка Лозового" на розслідування щодо Євромайдану

Розслідування справ екс-президента Віктора Януковича та колишніх членів Партії регіонів щодо злочинІв проти майданівців не будуть закриті через поправку авторства нардепа-радикала Андрія Лозового до Кримінально-процесуального кодексу

Про це 9 жовтня під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, зміни в правовому законодавстві не торкнуться тих справ, які були розпочаті до прийняття даного закону. Як він наголосив, розслідування справи Януковича і команди будуть доведені до кінця.

"По-перше, зміни в кримінального-процесуальному кодексі не розповсюджуються на справи, які були розпочаті раніше. По-друге, строки розслідування справ стали жорсткіші, проте абсолютно реальні. Інакше б 66 тис. випадків пограбувань, 9 тис. справ корупціонерів і тисячі  випадків розбійних нападів ризикували б залишитись не розслідуваними. Тож крики, що все пропало, є завчасними", -  прокоментував Луценко.

Як зазначив генпрокурор, в новому кримінально- процесуальному кодексі є інша "болюча тема"  - це оскарження в суді повідомлень про підозру.

"Право оскаржувати підозри в суді, на мою думку, є помилкою. Адже, вручаючи таку підозру, ми даємо зрозуміти, що працюємо над певною справою, але це ще не обвинувальний акт. Вважаю, що оскарження підозр є лазівкою для корупціонерів, які зможуть скасовувати розслідування проти них справ", - наголосив Луценко.

Як він уточнив, планує оскаржувати цю поправку.