Німеччина дає Києву 180 тисяч євро на полігон відходів

Німеччина виділяє Києву 180 тисяч євро для розробки техніко-економічного обґрунтування з підвищення безпеки експлуатації полігону твердих побутових відходів у Підгірцях

Про це йшлося під час зустрічі мера Києва Віталія Кличка з делегацією федерального міністерства довкілля Німеччини на чолі з державним секретарем Ґунтером Адлером, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми дуже вдячні німецькій стороні за допомогу, яку отримує Україна та Київ зокрема. Питання щодо підвищення безпеки використання полігону в Підгірцях назріло вже давно. І потребує негайного вирішення, щоб не дійшло до ситуації, в якій опинився Львів", – наголосив міський голова.

У свою чергу Адлер підкреслив, що українська столиця та німецьке міністерство повинні знаходити нові напрями розвитку співпраці, щоб допомагати не лише киянам.

Під час зустрічі сторони обговорили низку інших інфраструктурних проектів, перспективних для реалізації у Києві за допомоги федерального міністерства. Серед іншого, німецька сторона може надати Києву напрацьовану модель утеплення житлових будинків, що допоможе мешканцям суттєво економити на опаленні.