Нардепи хочуть підвищити собі зарплату

Народні депутати підготували проект постанови, в якому пропонують підвищити собі заробітні плати

Відповідний документ №7172 "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України" зареєстрували у Верховній Раді, передає "Українська правда".

У проекті постанови передбачається "встановити розмір посадових окладів народних депутатів на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року".

Один із авторів постанови в.о. голови регламентного комітету Ради Павло Пинзеник зазначив, що є два положення закону про статус народного депутата, які унормовують порядок оплати плати народних депутатів України і жодне з них не виконується.

"Станом на сьогодні посадових окладів для народних депутатів немає, тому що посадовий оклад встановлюється рішенням Верховної Ради, а такого рішення вона не приймала. Станом на сьогодні всім встановлено однаковий розмір в розмірі трохи більше 17 тисяч гривень", - пояснив Пинзеник.

У проекті постанови пропонують встановити коефіцієнт від 10 до 12 мінімальних зарплат, встановлених станом на 1 січня поточного року. Станом на 1 січня 2017 вони становлять 1600 грн.

Крім того, у документі передбачаються виплати надбавок до посадового окладу в розмірі, встановленому для членів Кабінету міністрів.