Заяви угорців і румунів у ПАРЄ є прихованими територіальними претензіями до України, - Геращенко

Заяви представників делегацій Угорщини та Румунії в Парламентській Асамблеї Ради Європи щодо українського закону про освіту можна розглядати як приховані територіальні претензії до України

Про це заявила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Агресивні заяви деяких представників угорської і румунської делегаціі можна розглядати як приховані територіальні претензії до Украіни і це неприпустимо", - написала Геращенко.

Крім того, перший віцер-спікер Ради зазначила, що критика українського закону є спробою мобілізації власного електорату на тлі майбутніх виборів.

"Також їхня риторика носить передвиборчий характер і спрямована на мобілізацію власного електорату, аби показати, що румунські й угорські політики боряться за своїх співвітчизників в усіх куточках світу. Нечесно використовувати внутрішні електоральні теми для погіршення взаємин із найближчими сусідами", - додала Геращенко.

За словами нардепа, ухвалена ПАРЄ з ініціативи Румунії та Угорщини резолюція щодо укранського закону про освіту заснована на подвійних стандартах.

"Резолюція, прийнята за ініціативи угорської і румунської делегаціі, має подвійні стандарти . Нам вдалося збити майже всі найодіозніші поправки, нажаль, не всі. Чекаємо висновки Венеціанської комісії", - підсумувала Геращенко.