Екс-заступника генпрокурора підозрюють у захопленні землі під Києвом

Генпрокуратура проводить досудове розслідування щодо самовільного захоплення землі "Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця"

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що досудове слідство проводиться за вчинення злочинів передбачених статтями "зловживання владою або службовим становищем", "відмивання доходів", "підроблення документів" та "службове підроблення".

"У період 2008-2010 років на той час перший заступник генпрокурора за змовою з директором "Пуща-Водиця" самовільно захопили державну земельну ділянку рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території "Пуща-Водиця" у Києві. А також самовільно незаконно побудували житловий будинок площею 1068 кв. м та прилеглі споруди на цій самовільно захопленій землі. Також група здійснила умисні дії з приховування вчинених злочинів та легалізації незаконно одержаного майна", - йдеться в повідомленні.

Згідно висновку судекспертизи, злочинна група завдала державі шкоду у розмірі понад 1,2 млн грн, яка в 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Внаслідок цих злочинів у грудні 2010 року екс-заступник Генпрокурора протиправно набув у власність зазначене нерухоме майно, ринкова вартість якого у 2010 році становила майже 8,4 млн грн.

Наразі встановити місце перебування екс-заступника генпрокурора не вдалося. Його оголошено в розшук та вирішується питання про зверненя до суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

Також повідомляється, що 12 жовтня прокуратура повідомила про підозру директору "Пуща-Водиця". На розгляді в суді перебуває клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади.

За клопотанням органу досудового розслідування на зазначені об’єкти нерухомості накладено арешт, згодом вирішуватиметься питання щодо їхнього повернення державі.

Досудове розслідування триває.