Клімкін детально роз'яснив главі МЗС Угорщини зміст освітньої реформи

Угорській стороні було детально роз'яснено зміст освітньої реформи та представлено аргументи щодо безпідставності побоювань щодо забезпечення прав угорської меншини

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за результатами зустрічі Павла Клімкіна і його угорського колеги Петера Сійярто.

"Клімкін наголосив, що документ повністю відповідає міжнародним стандартам, Україна передала освітній закон  на експертизу до Венеціанської Комісії, щоб зняти будь-які занепокоєння", - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, також було підтверджено візит міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога до України 19 жовтня.

Клімкін звернувся до угорського колеги з проханням про подальшу підтримку в протидії російській агресії, відновленні миру і територіальної цілісності України, подякувавши за допомогу, яка надається у лікування поранених українських військових, оздоровленні дітей з сімей учасників АТО, гуманітарну допомогу.

Були обговорені також питання українсько-угорського торговельно-економічного співробітництва.

Під час візиту міністр разом з представниками української громади поклав вінки до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Читайте також: Нуль українських шкіл та жорстка мадяризація. Чи має права Угорщина погрожувати Україні