З'явився запис "акустичної атаки" на американських дипломатів на Кубі

Associated Press опублікували аудіозапис ймовірної "акустичної атаки" на співробітників посольства США на Кубі

Про це повідомляє Associated Press.

Агенство зазначає, що записані високочастотні звуки схожі на "спів цвіркунів", проте деякі з них нагадують "скрегіт цвяха по шкільній дошці". Експерти, які досліджували  запис виявили більш ніж 20 різних частот на записі, що дозволяє говорити про декілька джерел звуку.

Кілька співробітників посольства на засадах анонімності повідомили AP, що дані звуки дуже нагадують ті, які вони чули під час дипломатичної місії на Кубі.

У Держдепартаменті США коментувати автентичність аудіозапису відмовилися, а представники ВМС США, які надіслали на Кубу фахівців для розслідування "акустичних атак", на запит агентства не відповіли.

Читайте такожНа Кубі акустичною зброєю скалічили дипломатів США та Канади. Що це взагалі таке

На Кубі наявність будь-якої інформації щодо нападів чи причетності до них заперечують. США поки що нікого не звинувачують і кажуть, що ще не знають, хто за це відповідає, але уряд висловив претензії до президента Рауля Кастро через нездатність Куби захистити американський персонал.

"Ми вважаємо, що кубинський уряд може зупинити напади на наших дипломатів"- прокоментував ситуацію Начальник штабу Білого дому Джон Келлі.

Даний запис не вважаються небезпечним для тих, хто його слухає. Звукові експерти та лікарі кажуть, що вони не знають звуку, який може спричинити фізичний збиток під час гри за короткий проміжок часу за допомогою стандартного обладнання, як от мобільний телефон або комп'ютер.