США ввели санкції проти Корпусу вартових ісламської революції Ірану

Мінфін США ввів санкції проти Корпусу вартових ісламської революції Ірану, звинувативши це військове формування в підтримці терористичних організацій

Про це повідомляє прес-служба американського міністерства фінансів.

Йдеться про підтримку спецпідрозділу корпусу "Кодс", який вже знаходиться під санкціями через підтримку терористичних угруповань "Хізбалла", "Хамас" і "Талібан".

13 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про початок нової політики щодо Ірану. Як і очікувалося, Трамп звинуватив Тегеран в невиконанні угоди про обмеження ядерної програми.

Читайте також: Дев'ять країн, які мають ядерну зброю, і чим це загрожує світу

15 липня 2015 року Іран та країни групи "5+1" (США, Франція, Велика Британія, Німеччина, Китай і Росія) уклали з офіційним Тегераном угоду під назвою "Спільний всеосяжний план дій" щодо контролю над ядерною програмою Ірану. В обмін на скасування міжнародних санкцій Іран зобов'язувався допустити інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об'єкти, а група "5+1" своєю чергою мала почати поступове зняття санкцій.

Напередодні американський телеканал Fox News з посиланням на іранську опозицію опублікував свідчення того, що Іран продовжує секретні ядерні розробки.

13 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про своє рішення щодо ядерної угоди з Іраном.  

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що Тегеран продовжить дотримуватися міжнародної угоди щодо ядерної програми, незважаючи на критику президента США Дональда Трампа.

США не виходять з ядерної угоди щодо Ірану, але змінюють підхід до оцінки терористичної діяльності цієї країни, уточнили у Держдепі.