Нацполіція і ГПУ обіцяють не розганяти наметове містечко під Радою

Представники Генпрокуратури та Національної поліції поважають право громадян на мирні акції протесту та не будуть розганяти наметове містечко

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він зауважив, що право на мирні акції протесту є одним з головних досягнень Майдану, тож українська влада робить все, щоб забезпечити цю норму Конституції.

За його словами, посилені заходи безпеки Міністерства внутрішніх справ були введені для того, щоб у безпеці були учасники мітингу та саме місто. 

"Ніякого зносу наметів не буде. Але для уникнення провокацій та для безпеки самих мітингуючих вхід в зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів", - наголосив Луценко.

Читайте також: Під Радою зібралось 4,5 тисячі людей. Хто вони і чого вимагають

Тим часом очільник Нацполіції України Сергій Князєв під час брифінгу заявив, що громадяни мають право протестувати, а правоохоронці тим часом забезпечуватимуть їхню безпеку. Він додав, що намети протестувальників зносити ніхто не буде.

"Будь-яких радикальних заходів із зачищення, звільнення чи інших дій ми не плануємо... Питання щодо дороги чи Площі Конституції розгляне міська адміністрація, а ми тоді приймемо заходи, розмовлятимемо з організаторами цього "містечка", - підсумував Князєв.