"ДНР" стверджує, що на 19 років посадила "українського шпигуна"

Так звана "генпрокуратура ДНР" стверджує, що засудила на 19 років мешканця Дебальцевого за шпигунство на користь України

Про це повідомляється на сайті "ДНР".

"В липні 2014 року громадянин Р. дав згоду співробітнику Дебальцевського МВ ГУМВС України в Донецькій області, що діє в інтересах іноземної розвідки, збирати і передавати за грошову винагороду відомості про особовий склад, озброєння, кількості і дислокації військової техніки для використання їх проти безпеки "ДНР", - йдеться в повідомленні.

В "ДНР" повідомляють, що в листопаді 2014 року в Дебальцевому чоловік повідомив телефоном українському правоохоронцю про двох так званих "добровольців народного ополчення ДНР", які виконували "бойові завдання". Зазначається, що після цього "добровольці ДНР" пропали без вісти. 

За даними "ДНР", у березні 2015 року чоловік збирав і фіксував інформацію про кількість і місця дислокації військової техніки, чисельності особового складу та озброєнь "ДНР". Всі зібрані відомості чоловік збирався передати українським правоохоронцям, але був затриманий так званими "правоохоронними органами ДНР".

В "ДНР" додають, що чоловік також організував схованку, в якій зберігав зброю і боєприпаси.