Терористи зривають "шкільне" перемир'я: обстрілів побільшало вдвічі

Бойовики з окупованих територій Донецької та Луганської областей продовжують збільшувати кількість обстрілів на Донбасі напередодні засідання Тристоронньої контактної групи

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Протягом 15-17 жовтня терористи "ЛНР/ДНР", незважаючи на взяті на себе зобов’язання в рамках "шкільного перемир’я", продовжують гатити по позиціях ЗСУ. За цей період кількість обстрілів опорних пунктів української армії збільшилася у два рази.

Зокрема, найбільш складною ситуація залишається в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Артемове, Мар’їнка, Зайцеве-Північне, Трьохізбенки та Новотошківки. Там окупанти не гребують використовувати зброю, заборонену Мінськими угодами.

"Такими діями НЗФ ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями, бажання дискредитувати ЗС України напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі", - наголосили у відомстві.