Bellingcat показала новий доказ причетності росіян до трагедії з рейсом МН17

Міжнародна слідча група (JIT) оприлюднила нову фотографію російського ЗРК "Бук 332", зроблену на окупованій частині Донецької області в день збиття малазійського "Боїнга-777"

Про у Twitter повідомляє міжнародна пошукова мережа Bellingcat.

"Отримали нову фотографію "Бука" 332 в Україні в день падіння "Боїнга" рейсу MH17", - йдеться у підписі до фото.

Читайте такожУдавка на шиї Путіна: МН17 збили з російського Бука

Це ще одне фото того, як російсько-терористичні війська переміщають "Бук" окупованою територію Донецької області. Таким чином у Bellingcat вже має майже увесь маршрут руху цієї ракети - від перетину кордону й до місця запуску.

Нове фото є вже 9-м візуальним доказом з цього маршруту.

Читайте такожФабрика фейків. Як Росія знову клепає брехню про збитий "Боїнг"

Дослідники мають вже відео з Макіївки, Тореза, Сніжного, Донецька, відео "Paris Match" з Донецька, фото зі Сніжного, Тореза, Зугреза, а також цей знімок.

  • 5 червня група Bellingcat опублікувала два нових звіти щодо MH17, які доводять причетність Росії до знищення малайзійського лайнера в небі над Донбасом в 2014 році.
  • За даними розслідувачів, ключовим організатором транспортування російського Бука в Україну з території РФ був командир "ДНР" Сергій Дубинський, відомий під прізвиськом "Хмурий".
  • Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що винуватці аварії рейсу МН17 Malaysia Airlines на Донбасі можуть бути засуджені заочно.
  • Експерти Bellingcat в доповіді до третьої річниці катастрофи рейсу MH17 назвали "Бук" збройних сил Росії єдиним правдоподібним кандидатом на роль установки, що збила Boeing.