Посадовців трьох столичних вишів викрили у вимаганні хабарів в іноземців

Прокуратура Києва викрила посадовців Національного медуніверститету ім. Богомольця, Університету державної фіскальної служби та Європейського університету, які вимагали хабарі у студентів-іноземців

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Посадовці за попередньою змовою фіктивно оформлювали іноземців, які були відраховані з вишів, на підготовчі курси. Цим самим вони продовжували відрахованим студентам термін перебування на території України.

"Заступник декана факультету по роботі з іноземними громадянами НМУ ім. Богомольця, інспектор центру міжнародного співробітництва та розвитку студентами Університету державної фіскальної служби України та директора міжнародного центру в Європейському університеті налагодили схему вимагання та отримання хабарів від іноземних громадян за сприяння у вирішенні питань щодо не скасування дозволу на тимчасове перебування на території України", - йдеться в повідомленні.

За оформлення курсів на півроку посадовці вишів вимагали в іноземців від $600 до $800. Їх затримали. Наразі прокуратура готує клопотання про обрання запобіжного заходу.