Розенблат вибрався у приватну поїздку по дипломатичному паспорту, - НАБУ

19 жовтня народний депутат Борислав Розенблат, підозрюваний в організації незаконного видобутку бурштину, намагався виїхати в приватну поїздку закордон по дипломатичному паспорту

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Наголошується, що його поїздка була приватною і не пов’язаною з виконанням професійних обов’язків, що він визнав публічно.

За інформацією детективів НАБУ, Розенблату видали дипломатичний паспорт 17 жовтня у відповідь на його звернення нібито для здійснення робочої поїздки до Ізраїлю в період з 18 по 22 жовтня.

Він зазначав, що поїздка пов'язана "з метою вивчення можливостей щодо кооперації та співпраці між Україною та Торгово-промисловою палатою Ізраїлю та Асоціацією виробників Ізраїлю".

Проте в цей час нардеп планував перебувати в Німеччині, про що свідчать вилучені при обшуку квитки. 

"Заяви ж підозрюваного про те, що він заздалегідь повідомив слідчих про свою подорож до Німеччини, не відповідають дійсності. Лист, який Розенблат на підтвердження своїх слів опублікував на персональній сторінці у Facebook, надійшов до НАБУ вже після того, як рейс на Кельн мав вилетіти з Києва", - йдеться в повідомленні відомства.

Законність отримання підозрюваним дипломатичного, а також закордонного паспортів перевіряється.