Ситуація в АТО: бойовики обстріляли з мінометів ЗСУ у Троїцькому на Луганщині

Минулої доби по всій лінії зіткнення на Донбасі російсько-терористичні війська 14 разів обстрілювали позиції ЗСУ, через що українські військові змушені були відкривати вогонь у відповідь

Про це заявив на брифінгу в неділю речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

"Після 14 години бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших опорних пунктах поблизу Новозванівки, Кримського та Новоолександрівки. В одному з випадків українським військовослужбовцям довелося заспокоїти противника вогнем у відповідь з великокаліберного кулемета", - зазначив Мотузяник.

Окрім того, за його даними, вчора близько 16:20 противник відкрив неприцільний вогонь з мінометів у бік позицій Збройних Сил України поблизу Троїцького, що на Луганщині. Упродовж години ворогом було випущено 35 мінометних снарядів калібру 82 мм.

"У зв’язку з тим, що зазначений обстріл не становив загрози життю українських військовослужбовців і проводився з метою викликати вогонь у відповідь, підрозділи Збройних Сил України на зазначену провокацію з боку противника не відповідали", - наголосив Мотузяник.

Читайте також"Вибори" в "Л/ДНР". Як Плотницький та Захарченко обмінюють лояльність на життя

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку ворог здійснював вогневі провокації 5 разів, в одному випадку застосовував вогонь мінометів.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська провели по одному обстрілу позицій українських військових поблизу шахти Бутівка, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького, при цьому застосовували гранатомети і стрілецьку зброю.

"У кожному разі українські військові відкривали вогонь у відповідь, використовуючи озброєння, не заборонене Мінськими угодами", - зауважив речник Міноборони з питань АТО.

На Приморському напрямку минулої доби незаконні збройні формування здійснили 5 прицільних обстрілів у бік позицій ЗСУ в районі Старогнатівки, Богданівки, Мар’їнки та Талаківки.

"Вогонь вівся з гранатометів та стрілецької зброї", - уточнив Мотузяник.

Він також додав, що практично на кожен із цих ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь ворогу із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої піхотної зброї.