"Сокар" більше не імпортує російське дизпаливо через Курченка, - ЗМІ

Компанія "Сокар Україна" припинила імпортувати дизпаливо виробництва "Газпром нафтохім Салават", яке до цього на українському ринку реалізувала компанія, пов'язана з Сергієм Курченком

Про це повідомляє видання enkorr з посиланням на власні джерела. 

Зазначається, що "Перспектива трейдгрупп" у вересні продала на внутрішньому українському ринку близько 1 тисячі тонн дизпалива виробництва "Газпром нафтохім Салават". Водночас компанія "Сокар Україна" призупинила імпорт цього продукту.

"Перспектива" імпортувала 420 тонн до Кривого Рогу для "АрселорМіттал Кривий Ріг" і ще 290 тонн палива для компанії "Імпорт Транс Сервіс" (спецімпортер групи WOG). Ще 300 тонн палива направили одній з юридичних осіб компанії Marshal до Чугуєва і компанії "Донкомплекбуд" в Донецьку область.

Посередником при відправці дизпалива до "Перспективи трейд" є британська компанія LVK Centre Limited. Ця ж компанія була посередником під час поставок дизпалива виробництва "Газпром нафтохім Салават" для SOCAR.

Представники одного з підрозділів "Сокар" повідомили виданню, що компанія призупинила поставки в Україну "салаватського" продукту  до з'ясування всіх обставин.