Жителі 2 найбагатших регіонів Італії проголосували за розширення автономії

Регіони північної Італії Ломбардія та Венето переважною більшістю голосів підтримали розширення автономії під час референдуму

Про це повідомляє видання Reuters.

Згідно з попередніми результатами, які оприлюднили незадовго до півночі, мільйони людей з двох регіонів, керовані колись відкрито сепаратистською партією Lega Nord, віддали понад 90% голосів "за" розширення автономії. 

За словами губернатора Ломбардії  Роберто Мароні, явка у регіоні перевищила 40%, а у Венето - 57%. Втім, результати референдуму в країні мають рекомендаційний характер. 

"Тепер ми можемо написати нову сторінку: регіони, які просять більше влади, отримають її. Я говорю, наприклад, про владу, яка дозволить обговорити податкові надходження, які, як правило, йдуть до Риму. це перший крок на шляху до великих реформ ", - наголосив Мароні.

Читайте також: У Європі не існує жодної країни без сепаратизму. Історії земель, які роками мріють про незалежність

Зазначається, що в обох регіонах багато людей скаржаться на те, що їхні податки витрачаються центральним урядом, звинувачуючи Рим у наданні низькоякісних державних послуг. 

Ломбардія, що знаходиться у фінансовому центрі Мілана, забезпечує близько 20% економіки Італії, а Венето, як туристичний магніт Венеції, - 10%.