З'явилися подробиці нападу на журналістку "Ехо Москви"

Правоохоронні органи розглядають хуліганство як основну версію нападу на ведучу "Ехо Москви" Тетяну Фельгенгауер

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"За попередніми даними, той, хто напав на Фельгенгауер був знайомий з журналісткою. У цьому інциденті є особистий мотив. За попередньою оцінкою, напад не пов'язаний з її журналістською діяльністю", - сказав співрозмовник агенції.

Окрім того, повідомляється, що нападник поранив журналістку не ножем, а іншим гострим предметом. При цьому на фото з місця нападу, опублікованих журналістом "Ехо Москви" Віталієм Рувинский, видно ніж.

Заступник головного редактора радіостанції "Ехо Москви" Сергій Бунтман розповів "Медузі" обставини нападу на Фельгенгауер.

"Це була одна людина. Внизу, на вході до будівлі він пирснув з балончика в обличчя охоронцеві, прорвався на поверх, напав на нашу співробітницю і завдав їй ножевую рану. Коли його затримували, він зачепив охоронця. У нього легке поранення. У охоронця внизу травмовано рогівку ока, але начебто він бачить. Нападник нічого не кричав, все було тихо і мовчки. Він підійшов, обійняв і завдав поранення", - розповів Бунтман.

За словами Бунтман, редакція "Ехо Москви" нічого не знає про мотиви нападника.

Колега потерпілої Ольга Бичкова, яка теж працює ведучою на "Ехо Москви", підтверджує інформацію Бунтмана.

"Увійшов якийсь чоловік, пирснув газовим балончиком охоронцеві, піднявся на наверх, швидко пройшов і блискавично ножем порізав Таню. Навколо були люди, які відразу її повели, викликали швидку, його скрутили, поклали на підлогу, він попутно порізав охоронця, приїхала поліція. Її посадили у швидку допомогу і відправили  до лікарні.

Тетяна, коли сідала в швидку допомогу, увесь час була при тямі, могла йти, звичайно, зрозуміло, що не в найкращому стані. Їй надали допомогу, у неї поріз на шиї. Швидка допомога сказала, що у неї пошкодження середньої тяжкості.

Мені важко сказати, що він хотів, але людина цілеспрямовано йшла сюди з ножем для того, щоб зробити те, що він зробив", - розповіла Бичкова.

Разом з тим видання Republic з посиланням на представників поліції написало, що нападник під час попереднього допиту в редакції "відповідав неадекватно".