У США схвалили список компаній Росії, проти яких введуть нові санкції

Державний департамент США затвердив список компаній, проти яких мають намір запровадити нові антиросійські санкції

Про це під час брифінгу заявила речниця американського Державного департаменту Хезер Науерт, повідомляє прес-центр відомства.

Вона зауважила, що, відповідно до статті 231 Акту протидії російському впливу у країнах Європи та Євразії, держсекретар Рекс Тіллерсон доручив зробити публічною інформацію у цьому питанні. Зокрема, мають бути оприлюднені дані про людей та компанії, які діють від імені оборонного та розвідувального секторів російського уряду.

Читайте також: Санкції США проти Росії стануть справді жорсткими. Як і по кому вони вдарять

"Це означає, що держсекретар Тіллерсон підписав це рішення. Зараз Держдеп інформує Конгрес, ключових зацікавлених сторін в промисловості США і наших союзників та партнерів щодо статті 231 ", - наголосила Науерт. 

За її словами, список цих людей та установ планують оприлюднити найближчим часом, однак зараз між Конгресом та іншими партнерами ще відбуваються перемовини у цьому питанні. 

Читайте також: Найпершому критику Росії заборонили в'їзд до США, а Трамп зволікає з російськими санкціями. Що відбувається

Тим часом видання The New York Times опублікувало документ, у якому названі потенційні російські структури та компанії, проти яких хочуть ввести санкції. У списку вказано 39 таких структур, серед них: