На Рівненщині і Полтавщині виявили порушення під час виборів

Після місцевих виборів територіальних громад на Рівненщині і Полтавщині не врахують понад сотню протоколів для голосування

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Відзначається, що олівцями протоколи заповнювали на ДВК №530605, що на вулиці Перемоги, 2/2 у селищі Нові Санжари.

Згідно з нагадуваванням організації, заповнення протоколів олівцем може призвести до фальсифікації виборчої документації. Також відзначається, що на зауваження спостерігача ОПОРИ члени комісії не відреагували і продовжили заповнення протоколів. 

Окрім цього, на виборчій дільниці №560641, що у с. Пляшева Радивилівського району Рівненської області 104 виборчих бюлетеня з виборів до Демидівської селищної об’єднаної територіальної громади не підлягають врахуванню, що становить 15% усіх голосів.

"Після відкриття переносних виборчих скриньок №1 та №2  не було виявлено контрольного листа, у якому зазначається номер виборчої скриньки, час виходу членів виборчої комісії для проведення голосування виборців за місцем перебування, кількість отриманих бюлетенів окремо по кожному виду виборів, прізвище членів ДВК, яким надані виборчі бюлетені", - пояснили в ОПОРІ.

Спостерігачі нагадали, що визнання навіть великої кількості бюлетенів такими, що не підлягають врахуванню, не тягне за собою визнання виборів на виборчій дільниці недійсними.