Обшуки НАБУ є політично вмотивованими, - МВС

Міністерство внутрішніх справ вважає обшуки з боку слідчих НАБУ в рамках розслідування за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків МВС політично обгрунтованими

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві пояснили, що в країні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та держпосадовців. Саме це є приводом для сьогоднішніх обшуків у колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина голови МЗС Арсена Авакова Олександра.

Міністерство нагадало, що провадження щодо зловживань, допущених під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році, порушили у липні того ж року. 

За роки розслідування відбулося наступне:

У Міністерстві додали, що проти Авакова та його родини протягом всього часу його роботи поширюється недостовірна інформація, спрямована на його дискредитацію.

"Цілком очевидно, що за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованій системи "кришування" та "договорняків". НАБУ займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є недопустимим і потребує негайної корекції", - підсумували у МВС.