"Дочка" "Газпрому" витратила майже $1 млн на лобістів у США

Швейцарська компанія Nord Stream 2, яка планує будівництво газопроводу "Північний потік-2", в липні-вересні витратила не менше $880 тис. на лобіювання у Вашингтоні своїх інтересів

Йдеться про реалізацію проекту в умовах нових американських санкцій, повідомляє РБК.

Nord Stream 2, яка на 100% належить Газпрому, звернулася до послуг трьох лобістських фірм, контракти з ними були укладені в липні, ще до того, як президент США Дональд Трамп підписав новий закон про санкції CAATSA.

Фирма Capitol Counsel отримала від компанії "Газпром" $150 тис., Hawksbill Group - $80 тис. і Roberti Global - $650 тис.. Про це йдеться у базі даних про лобістську діяльність сенату США. Контракт Nord Stream 2 з Roberti Global виявився другим найдорожчим в третьому кварталі після договору виробника чіпів Qualcomm з Covington & Burling. Контракт з Capitol Counsel був розірваний.

Nord Stream 2 дала фірмам завдання лобіювати "питання, пов'язані з позицією США щодо трубопроводу "Північний потік-2", включаючи дію потенційних фінансових санкцій на проект".

Roberti Global лобіює інтереси "Північного потока-2" в сенаті і палаті представників США, а також найняла субпідрядника - фірму SMW Partners - для лобіювання в адміністрації президента США.

Читайте також: Російський газопровід в обхід України розколов Єврокомісію. Які шанси, що його таки збудують