"Народний фронт" назвав затримання сина Авакова політичним тиском на фракцію в Раді та Нацполіцію

Партія "Народний фронт" заявила, що затримання детективами НАБУ сина глави МВС Арсена Авакова Олександра є політичним тиском на міністра, Нацполіцію та фракцію партії в парламенті

Про це йдеться в заяві на сайті "Народного фронту".

"Ми розцінюємо цю дію як політичний тиск на міністра персонально та Національну поліцію в цілому, на політичну партію "Народний фронт" та фракцію цієї партії. Все це лягає в череду вже десятків безпідставних звинувачень виключно по відношенню до однієї партії та її членів", - йдеться в заяві.

У "Народному фронті" також назвали обшук і затримання Олександра Авакова політичним шоу, а справу, в рамках якої тривали ці дії - застарілою та політично вмотивованою. Крім того, дії НАБУ партія пов'язує з п озицією Авакова щодо протестів біля Верховної Ради.

"Саме після того, коли МВС і персонально міністр Аваков не допустив силового розгону наметового містечка під ВР, зайняв окрему і незалежну позицію серед інших правоохоронних органів, виконав конституційні функції з перевірки підстав надання громадянства, в тому числі і так званим протестуючим, та є одним з ключових балансів с системі правоохоронної діяльності країни, члену його родини пред’являються застарілі і політично мотивовані обвинувачення", - зазначили в "Народному фронті".

"Народний фронт" закликав генпрокурора Юрія Луценка, голову САП Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника та послів країн Великої сімки "раз і назавжди поставити крапку в політичній мотивації діяльності антикорупційних органів".