10 моторошних ілюстрацій, які розповідають про найбільші фобії людства

Американський ілюстратор Шон Косс, який є засновником флешмобу Inktober, зобразив всю суть страхів людей за допомогою туші

Свої роботи художник викладає на своїй сторінці в Instagram.

Трипанофобія

Основою цієї фобії є боязнь уколів, ін'єкцій та шприців. Вона виникла через опасіння людей, що медичне обслуговування буде неякісним, а лікарі поводитимуться халатно.

Клаустрофобія

Ця фобія є однією з найпоширеніших у світі. Людина, яка страждає на клаустрофобію, боїться замкнених та тісних приміщень.

Арахнофобія

Людям, у яких арахнофбія, краще не показувати ілюстрацію Шона Косса. Адже їх лякають не лише живі павуки та їм подбні, а й навіть зображення членстоногого.

Філофобія

Філофоби ніколи не закохуються. Інтимні та романтичні стосунки лякають їх, тому вони часто приречені на самотність.

Еметофобія

Ця фобія — дуже спецфічна. Людина, яка страждає на еметофобію, боїться блювоти. Таких людей лякає сам процес блювання й навіть нудота.

Читайте також: 3 моторошні історії, які дійсно сталися на Гелловін

Коулрофобія

У людей, які мають таку фобію — сильний і панічний страх перед клоунами. Частіше завсе вона з'являється через те, що з дитинства люди знають - клоуни непередбачувані і можуть утнути все, що завгодно.

Ніктофобія

Ніктофобію часто називають скотофобією, і її суть у нав'язливому страху темноти та неосвітлених приміщень. Така фобія часто виникає в дитинстві. Вона може залишитись із людиною, якщо батьки залякуватимуть її страшними персонажами.

Скопофобія

Ейсоптрофобія

Дуже специфічна фобія, яка заключається в боязні дзеркал і страху побачити своє відображення.

Кенофобія

Кенофоби бояться пустих приміщень: наприклад, пустих залів чи безлюдної площі.