3 моторошні історії, які дійсно сталися на Гелловін

Марія Гурська
31 жовтня, 2017 вiвторок
15:04

Невдалий розіграш, убивство дитини батьком та зґвалтування, скоєне успішним журналістом. Історії жахів, які відбулися в День всіх Святих

Ніч на Гелловін, 1963 рік, містечко Хеддонфілд у штаті Іллінойс. Шестирічний хлопчина бере до рук ножа та наносить 8 ударів своїй 17-тирічній сестрі Джудіт, коли бачить як та збирається зайнятися сексом з приятелем.

Його замикають у психіатричній лікарні на 15 років, де він ні з ким не спілкується, та байдуже дивиться на стіну. А потім тікає, починаючи переслідувати підлітків та лишаючи по собі гори понівечених тіл.

Ця історія – плід фантазії режисера Джона Карпентера, яка знайшла своє втілення у класичному фільмі жахів 1978 року "Гелловін".

Але часто реальність виявляється куди вигадливішою за кінематограф. Перед вами три історії з життя, які гідні позмагатися за кращий сюжет в ніч на Гелловін.

Директор на шибениці

Протягом декількох років батьки та вчителі з маленького фермерського містечка Утіка, що в штаті Канзас, були стурбовані гучними та небезпечними вечірками старшокласників, які нерідко завершувались пораненнями підлітків.

Через це міс Бетті Стівенс, викладачка англійської мови та куратор випускників, вирішила взяти процес святкувань під контроль та спробувати їх урізноманітнити. Згідно з планом, першокурсники на чолі з випускниками мали провести перед-Гелловінську вечірку у покинутому будинку за 2 милі від містечка, який завчасно декорували під будиночок з привидами.

60-річний директор місцевої школи Вільям Хоберт Саллі підхопив цю ідею, а на додачу вирішив, що діти можуть розважитися пошуком по будинку свого «повішеного» на мотузці директора.

По будинку розкидали черепи з пап'є-маше, штучні кістки, іграшкових гримучих змій та інші моторошні атрибути. Незадовго до прибуття школярів директор Саллі в одній з темних кімнаток загорнувся у чорний плащ, побризкав обличчя та одяг червоною фарбою, підготував мотузку, підвішену до стелі та став на невеликий стільчик та оступився.

Один за одним школярі прямували через темний будинок, серед дивних стогонів і гуркітливих ланцюгів. Коли вони прийшли до кімнати з директором, то побачили людину, яка висіла на мотузці та слабко і тихо стогнала.

Між собою школярі погодилися, що підвішений чоловік був переконливим актором та кращою прикрасою цього будинку. Тим часом до кімнати із камерою прослизнула міс Стівенс, щоб сфотографувати жартівника. Ввімкнувши ліхтарик, вона побачила перекинутий стілець та мертвого від удушення Саллі.

Ця історія вперше з'явилась на шпальтах журналу Time 30 вересня 1957 року, згодом він передрукував її у 2014. Журнал і досі вважає цей випадок найжахливішою Гелловінською історією, яка з'являлась на сторінках видання. 

Цукерки з цианідом

Oднією з найбільш поширених легенд Гелловіну є часто повторюване попередження про те, що в цукерках, які дадуть вашому малюку, може бути отрута або леза бритви, які запхав туди якийсь садистський псих. Одним з найбільш відомих підтверджень цієї легенди є історія Тімоті О'Браєна.

Це сталося в місті Х'юстон, штат Техас, у 1974 році. 8-річний хлопчик Тімоті Марк О'Брайан у вечір на Гелловін разом з батьком та сестрою пішов по сусідах, випрошуючи частування. Ніщо не віщувало біди, аж доки Тімоті не з'їв цукерку "Піксі Стікс", в якій виявився цианід.

Хлопчик помер на шляху до лікарні менш ніж за годину після отруєння. Як виявилося, це було заплановане й прораховане вбивство. Життя Тіматі було застраховане на чималеньку суму грошей - $60 000, і саме заради них хлопчика отруїв його власний батько Рональд Кларк О'Брайан, чиї борги на момент вбивства сягали майже $100,000.

null

Щоб відвести від себе підозри, чоловік підсунув отруєні цукерки в сумки й інших малюків, в тому числі своєї доньки, сподіваючись, що поліція повірить в те, що злочин скоїв якийсь псих (до цього в США вже не раз діти труїлися яблуками і шоколадками, подарованими сусідами).

На щастя, ніхто, крім Марка, так і не спробував небезпечний льодяник, а поліцейські змогли швидко викрити злочинця, адже виявилося, що в жодному з будинків, які відвідали діти в супроводі старшого О'Брайана, подібні солодощі не роздавали.

Рональда засудили до смертної кари в травні 1975-го, але вирок виконали за допомогою ін'єкції лише 9 років потому.

Зґвалтування, що тривало 13 годин

Ніч на Гелловін, 2005 рік, Нью-Йорк. Колишній успішний журналіст та драматург перетворився на одного з героїв Гелловінських страшилок після того, як протягом 13 годин ґвалтував свою колишню колегу.

Пітер Браунштайн був відомою у вузьких колах особою. Син власника галереї Манхеттена, він захистив докторську дисертацію з історії Нью-Йорка, успішно працював журналістом з питань історії та культури в W Magazine, писав про моду для Daily, та навіть створив бродвейську п'єсу "Енді та Еді".

Перші тривожні ознаки в його поведінці помітили на початку 2000-х, коли він розійшовся зі своєю дівчиною. Браунштайн почав переслідувати колишню дзвінками, відправляв повідомлення на електронну пошту її друзям та членам сім’ї, опублікував її оголені фотографії на сайтах для дорослих.

В ніч на Гелловін 2005 року Пітер Браунштейн, одягнений у костюм пожежника, постукав у двері екс-колеги з W Magazine, завчасно розпаливши невеликий вогонь перед дверима. Він представився вигаданим ім’ям та попросив впустити його, щоб впевнитися чи не розповсюдилася пожежа.

Коли двері відчинилися, він схопив жертву та приспав її, приклавши до обличчя жінки ганчірку з хлороформом. Протягом наступних 13-ти годин він ґвалтував дівчину, завчасно прив`язавши до ліжка, та знімаючи все, що відбувалося, на камеру, а потім зник.

null

Його схопили 16 грудня 2005 року в Мемфісі, штат Теннесі, після того, як один із студентів місцевого університету впізнав у перехожому Браунштайна та подзвонив у поліцію.

null

Цей випадок набув величезного розголосу в ЗМІ. Це було пов`язано як із масштабом справи, так і з нетиповістю кримінального профілю злочинця. Він був добре освіченим, гарним професіоналом і володів високим IQ, тож незабаром до образу екс-журналіста почали приписувати образ "злого генія".

Врешті, 18 червня 2007 року Браунштайна засудили до 18 років ув'язнення. Він не висловив жалю щодо скоєного, а під час розслідування відверто говорив, що зґвалтування принесло йому задоволення.

Теги:
Читайте також:
Київ
+8°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.95
    Купівля 38.95
    Продаж 39.47
  • EUR
    Купівля 42.08
    Продаж 42.85
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
12:12
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
12:11
Постачали в РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам: СБУ затримала підозрюваних
12:08
OPINION
Юрій Богданов
"Синіми светрами" у "Крокус-Сіті" закривають провал ФСБ
12:04
електроенергія
Україна експортуватиме електроенергію попри атаки РФ: ситуація в енергосистемі станом на 29 березня
11:52
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
11:50
На фото: 50 Cent
Колишня дівчина репера 50 Cent звинуватила його в зґвалтуванні та фізичному насильстві
11:49
польща україна , біженці
Польща планує надати біженцям з України право змінити статус перебування: подробиці
11:37
ППО збила 3 російських безпілотники на Херсонщині
У Румунії біля українського кордону знайшли фрагменти безпілотника
11:24
На Дніпропетровщині РФ атакувала дроном автівку: загинув чоловік
11:20
На фото: Алессандро Мікеле
Колишній креативний директор Gucci Алессандро Мікеле очолив Valentino
11:20
діти, війна
З окупованих територій Херсонщини вдалося повернути родини з трьома дітьми
11:13
Зроблено в Україні
"Зроблено в Україні": у Сумах відкрили перший офіс підтримки мікро- та малого бізнесу
11:09
Бундестаг
У бундестазі вважають, що розгортання сухопутних військ країни НАТО в Україні не означає автоматичного вступу в конфлікт інших членів Альянсу, - ЗМІ
10:58
Ексклюзив
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Боєприпаси в Україну почнуть надходити з квітня, і це суттєво змінить динаміку на полі бою, - Згурець
10:57
годинник, зміна часу
Україна 31 березня переходить на літній час: у Мінекономіки нагадали причини
10:55
ракета Х-101
У Молдові не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над своєю територією
10:54
На фото: пропалестинська акція у Cтокгольмі з вимогою виключити Ізраїль з Євробачення-2024
Ізраїль закликав своїх громадян не ходити з національною символікою під час Євробачення у Мальме
10:49
Володимир Соловйов
У Вірменії заблокували трансляцію програм російського пропагандиста Соловйова
10:27
Валерій Залужний та Олександр Сирський
Сирський прокоментував звільнення Залужного
10:25
Анонс
Фільм Одеса: змінюючи код
Віднайти код Одеси у її героях: в п'ятничному ефірі Еспресо новий документальний фільм
10:22
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 29 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:20
Фортифікації, зуби дракона
Військові та цивільні інженери об’єдналися для зведення фортифікацій на Запорізькому напрямку
10:16
Авдіївка
Сирський розповів, скільки українських військових потрапили у полон до РФ під час виходу з Авдіївки
10:14
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала пособницю окупантів
10:07
Олександр Сирський, Рустем Умєров
У ЗСУ переглянули потребу в мобілізації 500 тис. людей, - Сирський
10:00
OPINION
Сергій Фурса
Чому поляки не вважають себе "боягузами"?
09:58
На фото: Антон Птушкін
"Смертю людини вже нікого на Заході не здивувати": Птушкін презентував документалку про тварин і війну
09:57
Patriot
Улітку Нідерланди розгорнуть системи Patriot у Литві
09:43
Олександр Сирський
Атаки дронами по кораблях РФ виявилися такими ефективними, що може йтися про зміну стратегії війни на морі, - Сирський
09:41
Ексклюзив
окупанти в Криму
Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов
09:34
Огляд
світ, міжнародний огляд
Чи зможе Зеленський переграти Трампа, а Росія заблокувала спостережну місію ООН щодо санкцій проти Північної Кореї. Акценти світових ЗМІ 29 березня
09:13
На фото: Ксенія Мішина
Ведуча телешоу "Я люблю Україну" Мішина записала на Балі російськомовний подкаст зі своїм фітнес-тренером
09:09
Україна і США домовились про відтермінування виплат за державним боргом
08:55
Ексклюзив
Російські окупанти без опізнавальних знаків у Криму у 2014 році. Фото надано автором
Росіяни запустять залізницю від Маріуполя до Іловайська у квітні-травні та мріють про ще одну вздовж азовського узбережжя, - Андрющенко
08:38
Сумщина, шахеди, ППО, обстріл
Масована атака РФ: українська ППО знищила 84 повітряні цілі ворога
08:38
окупанти
Росія забирає нерухомість жителів ТОТ Луганщини та Донеччини, які поїхали з окупації, - ОВА
08:30
на фото: українська жінка
Близько 50% українських біженців, які опинилися у Польщі після повномасштабного вторгнення, висловлюють бажання повернутися в Україну, - дослідження
08:03
OPINION
Юрій Бутусов
Війна дронами. Прямі збитки Росії від атак на НПЗ сягнули півтора мільярда доларів
08:01
Бріджит Брінк
"Наша допомога потрібна зараз": посолка США Брінк відреагувала на російську атаку по Україні
07:49
Оновлено
втрати росіян
ЗСУ ліквідували 820 окупантів, 27 бронемашин та 56 БПЛА
Більше новин