Справа проти Авакова може бути результатом змови між Порошенком і Льовочкіним, - Княжицький

НАБУ могло порушити "справу рюкзаків МВС", щоб нейтралізувати міністра внутрішніх справ Аресена Авакова і в результаті відпустити екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат "Народного фронту", голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький. 

"Щось здається мені, що реанімація справи проти Авакова є лише результатом домовленості між (президентом Петром) Порошенком і (нардепом від "Опоблоку" Сергієм) Льовочкіним для того, щоб спокійно відпустити Каськіва без суспільних збурень і нейтралізувавши Авакова, який цю справу вів", - наголосив він.

Читайте також: Президент на двох стільцях. Від "Віденської змови" до сина Авакова

За словами Княжицького, Каськів повернувся з простої причини, адже Інтерпол щойно вирішив оголосити його в розшук на вимогу України.

"Тепер і розшук нейтралізовано, і свобода", - підсумував Княжицький. 

Зазначимо, сьогодні Каськіва екстрадували з Панами в Україну. Печерський районний суд Києва заарештував Каськіва на два місяці, але дозволив альтернативний захід у вигляді застави 160 тисяч грн. В результаті його відпустили із зали суду. Якщо Каськів не внесе заставу протягом п'яти днів, то його повторно заарештують.