Суд арештував Каськіва на 2 місяці, але він вийшов під заставу 160 тис. грн

Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці екстрадованого екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва. Але дозволив альтернативний захід у вигляді застави в 160 тисяч грн

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця генерального покурора Лариса Сарган. 

Вона розповіла, що ГПУ звернулася до Печерського райсуду Києва і просить арештувати Каськіва. 

"Печерський районний суд ухвалив рішення "застосувати щодо підозрюваного В.Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативний захід у вигляді застав", - наголосила Сарган.  

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Тим часом захист колишнього держпосадовця надав суду довідку про повне відшкодування ним завданих країні збитків. Врахувавши цей факт, а також наявність п’ятьох неповнолітніх дітей, суд дозволив альтернативний захід - заставу.

Як повідомила речниця ГПУ Лариса Сарган в ефірі каналу "112 Україна", Каськів відпущений із залу суду і якщо він не внесе заставу в сумі 160 тис. гривень протягом п'яти днів, то його повторно заарештують.

Зазначимо, сьогодні Каськіва екстрадували з Панами в Україну.