Гіпсовий зліпок, роздруковане фото обличчя чи близнюки: що розблокує Face ID на новому iPhone X

Компанія Apple нещодавно випустила iPhone X і розповіла, що нову систему блокування Face ID буде важко обійти. Журналісти вирішили перевірити, чи це правда

Про їхній експеримент розповідає 9to5mac.com із посиланням на The Wall Street Journal.

Фотографії і перуки

Журналістка The Wall Street Journal Джоанна Штерн (Joanna Stern) перевірила, чи можна розблокувати iPhone X фотографією з іншого пристрою. Вона виявила, що система не реагує на знімки. Не розблоковують телефон і роздруковані, близькі до реального розміру, фото.

Редактор CNet Скотт Штайн (Scott Stein) вирішив задіяти аксесуари. Журналіст зміг розблокувати телефон в окулярах, капелюсі та шарфі. Смартфон упізнав власника і з накладною бородою. А ось в окулярах для плавання, з накладним носом чи перукою iPhone X не розблоковується.

Зліпок обличчя

Далі журналісти перейшли до більш жорстких способів.

Джоанна Штерн створила гіпсовий зліпок обличчя. Далі на нього нанесли макіяж, щоб він був більш реалістичним. Система спрацьовує лише тоді, коли очі відкриті, тому маску одягнула колега журналістки. Face ID виявила, що перед екраном є якесь обличчя, та все одно телефон не розблокувала.

Читайте також: 4 найпотужніших смартфони. Хто ще крім Apple та Samsung 

Поголена борода

Працівник Business Insider Метт Стюарт (Matt Stuart) пройшов Face ID з бородою й одразу після цього зголив її. Після цих змін система не впізнала його і запропонувала ввести пароль. Технологія запам'ятала обличчя журналіста вже без бороди, щоправда розблокував свій смартфон він не одразу.

Близнюки

Розробники iPhone X з новою системою розблокування під час анонсування розповіли, що близнюкам варто буде встановити додатковий захист — звичайний пароль. Та журналісти все одно вирішили перевірити, як смартфон реагуватиме на ідентичні обличчя. Для перевірки вони запросили кілька пар близнюків.

Перша пара братів без перешкод змогла розблокувати телефон. У той ж час іншій так і не вдалося обійти систему.

Apple також анонсували, що Face ID не дозволить розблокувати телефон дітям-близнюкам. Та восьмирічним трійнятам таки вдалось це зробити.