Російська армія інтернет-тролів розкручує ідею незалежності Шотландії, - The Telegraph

Російські кібервійська розпочали підготовку громадської думки Шотландії до другого референдуму про державну незалежність

Про це заявив під час слухань у Вашингтоні про втручання Росії у президентські вибори в США сенатор з розвідувального комітету Ангус Кінг, пише лондонська газета The Telegraph.

За даними політика, Шотландія зараз також знаходиться в списку важливих цілей Кремля. Водночас, у США знають про втручання росіян в останні парламентські вибори у Франції та Німеччині, а також про їхню причетність до сепаратизму в іспанській Каталонії й розкручуванні теми відокремлення Техасу.

"Я розумію, що вони взялися за роботу і в Шотландії. Це складна загальнонаціональна (російська - ред.) стратегія. Вона не припинилася й не припиниться", - сказав сенатор.

Читайте такожУ Європі не існує жодної країни без сепаратизму. Історії земель, які роками мріють про незалежність

Він зазначив, що розвідувальні служби Сполучених Штатів пильно стежать за "будь-якою політичною активністю серед користувачів Facebook у Великій Британії, якою займаються організації, підтримувані російською стороною". 

Таке застереження від влади Сполучених Штатів з'явилося після того, як британський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив парламенту, що він не виявив жодних доказів втручання Росії на вибори або референдуми в Британії.

"Я не бачив ніяких доказів цього", - повідомив Джонсон комітету із закордонних справ нижньої палати парламенту.